Terug

Volg Vandaag Inside

Hugo Borst kritisch: ‘Wakker worden, ouwe dibbes, jij bent hoofdverantwoordelijk voor deze puinhoop’

Hugo Borst kritisch: ‘Wakker worden, ouwe dibbes, jij bent hoofdverantwoordelijk voor deze puinhoop’

12 feb 2024, 09:50

Hugo Borst snapt niets van het beleid van AZ, zo schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad, na het puntverlies van de Alkmaarders tegen Almere City (0-0).

Borst zegt altijd een zwak te hebben gehad voor AZ, maar zich de laatste weken steeds te ergeren aan de club. “Het begon met het ontslag van trainer Pascal Jansen”, schrijft de columnist. “Hij moest werken met een elftal dat ontdaan was van al zijn goede spelers. Tijjani Reijnders, Milos Kerkez, Sam Beukema en Jesper Karlsson gingen en er kwam niets fatsoenlijks voor terug. De coach kreeg de opdracht om de talentvolle jeugd in te passen. Maar collectief de Youth League winnen (dat deed AZ) wil niet zeggen dat piepjonge spelers een paar maanden later zomaar de plek kunnen innemen van getransfereerde zes jaar oudere spelers.”

“Bij AZ telden ze elke week opgewonden de transfergelden”, vervolgt Borst. “Zestig miljoen in kas! In de eredivisie viel het beroofde AZ vies tegen, al stond het nog keurig vierde. Voor de falende technisch directeur Max Huiberts – hij slaagde er niet in goede opvolgers te scouten/kopen – reden genoeg om lafjes zijn straat schoon te vegen: Jansen eruit, Maarten Martens mocht het beter gaan doen.”

Maar in de vijf wedstrijden onder de nieuwe trainer Martens toont de club geen enkele verbetering. “Dat lukt de kleurloze Belg totaal niet. Als zijn waardeloze interviews maatgevend zijn, kan hij onmogelijk mensen inspireren”, stelt Borst. “Ik denk met weemoed aan 1981, aan 2009 en kan alleen maar stellen dat AZ nu wordt geleid door een laffe technisch directeur en een kleurloze trainer. Dat een van de grootste Nederlandse sporters dit allemaal laat gebeuren, begrijp ik niet. Hallo Robert Eenhoorn, wakker worden, ouwe dibbes. Jij bent hoofdverantwoordelijk voor deze puinhoop.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.