Terug

Volg Vandaag Inside

Hugo Borst kritisch op Koeman: 'Wijnaldum is sneeuw van gisteren, gesmolten in een zandbak'

4 mrt 2024, 10:54

Hugo Borst laat zich in zijn column voor het Algemeen Dagblad kritisch uit over de keuze van Ronald Koeman om Georginio Wijnaldum op te nemen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

“Op de website van FootballDatabase staat de voetbalclub Al-Ettifaq uit Saoedi-Arabië op plaats 882, twee plekken lager dan Heracles", begint Hugo. "In Almelo zal bondscoach Ronald Koeman toch zelden gaan kijken, tenzij PSV of Feyenoord er op bezoek is misschien. Maar onlangs zag hij wel Gini Wijnaldum een behoorlijke wedstrijd spelen in wat wij hier schamper de zandbak plegen te noemen.”

Op een sympathiek niveau begrijpt Hugo wel dat Koeman Wijnaldum wilde zien spelen in Saoedi-Arabië. "Je moet iedereen die Oranje-waardig is een keertje live zien spelen. Gini Wijnaldum aan het werk zien is prima, maar meteen moet je het geheel zien. Je bevindt je in de buurt van een zandbak. In speeltuinen wordt geen serieus voetbal gespeeld. En dat is dan het moment dat je hard moet durven zijn."

"Ronald Koeman is niet seniel, maar kennelijk wel sentimenteel", vervolgt de analist. "Hij mijmert over vroeger. De tandem Depay-Wijnaldum was onder zijn leiding in Oranje ultraproductief. In 21 interlands onder Koeman maakte Wijnaldum er elf, maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Goed spelen – nou vooruit: uitblinken – in een zandbak onder toeziend oog van Koeman is niets waard. Wijnaldum die het bij Al-Ettifaq goed doet, die alles speelt en altijd scoort; het is nietszeggend. Onze bondscoach kan niet wikken en wegen."

Hugo vindt het vooral onbegrijpelijk dat Wijnaldum voor de voorselectie is gekozen, omdat Koeman op het middenveld al zoveel te kiezen heeft. “We hebben dus Frenkie de Jong, Joey Veerman, Tijjani Reijnders, Teun Koopmeiners, Jerdy Schouten, de gebroeders Timber, Mats Wieffer. En dan roep je een voetballer op die een schim uit het verleden is. Het sympathieke – loyaliteit - wordt ongeloofwaardigheid. De Gini Wijnaldum van Liverpool is sneeuw van gisteren, gesmolten in een zandbak.”

Hugo Borst vertelde eerder bij Veronica Offside dat hij ook geen fan is van Wout Weghorst in Oranje: "Hebben jullie niet dat je je een klein beetje schaamt?" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.