Terug

Volg Vandaag Inside

Hülkenberg vervangt positief geteste Vettel in Grand Prix Bahrein

Hülkenberg vervangt positief geteste Vettel in Grand Prix Bahrein

17 mrt 2022, 10:35

Formule 1-coureur Sebastian Vettel heeft enkele dagen voor de openingsrace van het seizoen positief getest op het coronavirus. De viervoudig wereldkampioen moet daarom de Grote Prijs van Bahrein overslaan. Zijn landgenoot Nico Hülkenberg vervangt Vettel bij de renstal Aston Martin.

De 34-jarige Hülkenberg, geboren vlakbij de Nederlandse grens in Emmerich, stapt vrijdag bij de vrije trainingen voor het eerst in de auto van Aston Martin. De Duitser had jarenlang een vaste plek in de Formule 1, maar kreeg voor 2020 geen stoeltje. Hülkenberg reed dat seizoen wel enkele races als invaller bij Racing Point, het team dat nu Aston Martin heeft. Hij bezorgde de renstal toen 10 punten voor het WK. Vorig jaar werd Hülkenberg officieel als reservecoureur vastgelegd door de Britse renstal.

Vettel is de tweede coureur die positief test in Bahrein. Vorige week overkwam dat Daniel Ricciardo. De Australiër van McLaren moest daardoor de drie testdagen op het circuit van Sakhir overslaan. Woensdag meldde McLaren dat Ricciardo 'een serie negatieve testen' had afgelegd en dus vrijdag kan beginnen aan het eerste raceweekeinde van het seizoen. De Nederlander Nyck de Vries, reservecoureur bij Mercedes, was een van de mogelijke kandidaten om in te stappen bij McLaren als Ricciardo niet op tijd hersteld zou zijn.

Vettel (34) reed vorig seizoen 43 punten bij elkaar voor Aston Martin. Hij eindigde op de twaalfde plaats in het WK-klassement. Vettel vormt dit seizoen opnieuw het rijdersduo van Aston Martin met de Canadees Lance Stroll.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.