Terug

Volg Vandaag Inside

Howe levert als eerste coach in Premier League salaris in

Howe levert als eerste coach in Premier League salaris in

1 apr 2020, 20:56

Coach Eddie Howe van degradatiekandidaat Bournemouth is de eerste trainer in de Premier League die een flink deel van zijn salaris inlevert vanwege de coronacrisis.

Ook technisch directeur Richard Hughes, assistent-trainer Jason Tindall en algemeen directeur Neill Blake hebben ingestemd met een aanzienlijk lager inkomen bij de club van Nathan Aké en Arnaut Danjuma Groeneveld. Ze hopen daarmee de financiële druk op de club enigszins te verlichten nu er zeker tot 30 april niet wordt gevoetbald op het hoogste Engelse profniveau. Daardoor zijn de inkomsten grotendeels weggevallen.

De directie van de Premier League onderhandelt nog met vertegenwoordigers van de spelers- en trainersvakbond om tot een collectieve maatregel te komen op salarisgebied. Howe en zijn collega's wilden daar echter niet op wachten en gingen woensdag vrijwillig akkoord met een verlaging van hun salaris.

Bij veel clubs in het Engelse profvoetbal heeft het niet-spelende personeel al wel de nodige offers gebracht in financieel opzicht.

VIDEO - Primeur: 'ING stelt noodfonds voor clubs beschikbaar'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.