Terug

Volg Vandaag Inside

Hoveniersbedrijf woest op niet-betalende klant: 'Niet betalen? Dan halen we de hele tuin leeg!'

Hoveniersbedrijf woest op niet-betalende klant: 'Niet betalen? Dan halen we de hele tuin leeg!'

6 sep 2022, 16:53

Kevin Scholten van tuin- en landschapsarchitectenbureau Twente Groen Onderneming (TGO) uit Wierden was zó klaar met een niet-betalende klant, dat hij besloot om samen met wat vrienden, familie en collega's de volledige tuin leeg te halen.

Het ging om een onderhoudsvrije tuin met veel straatwerk en kunstgras, wat een groot deel was van de ruim 20.000 euro die de hele tuinverbouwing zou moeten kosten. Scholten was halverwege de klus, alleen ontbrak er nog een veranda, een schuur en een omheining. "Maar de aanbetaling werd maar niet voldaan", reageert Scholten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"We zijn al sinds maart dit jaar bezig met deze mensen", vervolgt Scholten. "Ze wilden dat we de hele tuin aanpakten en vernieuwden. Dat was een enorme klus, want de tuin zag er niet uit en moest eerst leeg worden gehaald. Ik denk dat er misschien wel dertig jaar niets meer was gedaan aan deze tuin."

Een groot gedeelte van het steenwerk kan Scholten niet meer gebruiken en daarom is het uiteindelijk meer een statement geworden. "Die mensen beweerden steeds dat het geld onderweg is, maar van betalen kwam maar niets. Dan houdt het op. Als ik vind dat ons gruwelijk veel onrecht wordt aangedaan, dan grijp ik in. Dan wordt het een principekwestie", aldus Scholten van tuin- en landschapsarchitectenbureau Twente Groen Onderneming.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.