Terug

Volg Vandaag Inside

Horner werd gebeld door vader van Hamilton om te informeren naar overstap naar Red Bull

Horner werd gebeld door vader van Hamilton om te informeren naar overstap naar Red Bull

24 nov 2023, 15:11

Red Bull-baas Christian Horner zegt dat de vader van Lewis Hamilton, Anthony, eerder dit seizoen contact met hem heeft gezocht om te informeren naar een overstap naar Red Bull in de Formule 1. Horner voegde eraan toe dat er geen serieuze gesprekken hebben plaatsgevonden.

Volgens Horner heeft de vader van Hamilton hem telefonisch benaderd, op een oud nummer van de baas van de regerend wereldkampioen in de Formule 1. "Ik weet niet welke rol Anthony speelt in het team of het management van Lewis, maar ze hebben een relatie. Ik denk niet dat hij voor zichzelf vroeg om te komen rijden", aldus Horner bij Sky Sports.

Hamilton, die in augustus zijn contractverlenging tot eind 2025 bij Mercedes bekendmaakte, zei vooraf aan de Grote Prijs van Abu Dhabi dat hij geen idee heeft waar Horner over sprak. "Ik weet dat het van Christian komt. Ik snap niet helemaal waar hij het over heeft, omdat zo ver ik weet niemand van mijn team met hem heeft gesproken. Ik heb al enkele jaren niet met hem gesproken. Dus ik denk dat hij gewoon zit te stoken", liet de zevenvoudig wereldkampioen eerder deze week optekenen.

Vrijdag kwam Horner met een reactie en hij zei niet verbaasd te zijn over de poging van Hamilton senior. "Het is volkomen normaal dat coureurs en vertegenwoordigers en ouders van de coureurs in de loop van een jaar verschillende gesprekken hebben. Ik ken Anthony Hamilton al vele jaren. Hij is een goede kerel en een trotse racevader", aldus de baas van het team van Max Verstappen.

"Ik betwijfel of ik de enige was naar wie een lijntje is uitgegooid. Lewis is de succesvolste coureur aller tijden en heeft sinds 2021 geen grand prix gewonnen. Je hoeft geen raketwetenschapper te zijn om dat te zien."

Het Formule 1-seizoen eindigt zondag in Abu Dhabi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.