Terug

Volg Vandaag Inside

'Hoop dat alle supporters zich realiseren dat de spelers er totaal buiten staan'

'Hoop dat alle supporters zich realiseren dat de spelers er totaal buiten staan'

19 apr 2021, 22:52

Jürgen Klopp wil ten koste van alles voorkomen dat er een breuk ontstaat tussen de fans en de voetballers van Liverpool. De Engelse kampioen behoort tot de twaalf clubs die zich willen afzonderen in de nieuw te vormen Super League. 'Het enige wat ik kan zeggen is dat ik ook niet veel informatie heb', zei Klopp kort voor het duel van maandagavond met Leeds. 'Maar ik hoop dat alle supporters zich realiseren dat onze spelers er totaal buiten staan.'

Op Anfield in Liverpool haalden de fans van Liverpool, misschien wel de trouwste ter wereld, alle vlaggen weg die over de lege tribunes hingen. Met een nieuw spandoek leken ze afscheid te nemen van hun geliefde club. Voor het duel in Leeds cirkelde een vliegtuig boven het stadion met de banner" 'zeg nee tegen de Super League'. Dat leidde tot applaus bij duizenden mensen rond het stadion.

'Sinds ik actief ben als coach is de Champions League er', vervolgt Klopp. 'Mijn ambitie is altijd geweest op dat niveau te spelen. Mijn mening is niet veranderd. En dan nu een nieuwe competitie zonder promotie of degradatie? Ik wil dat bijvoorbeeld West Ham United zich ook kan kwalificeren voor de Champions League. Nee, ik hoop niet dat ze dat doen, want dat zou misschien ten koste van ons gaan. Maar ze moeten wel de kans krijgen. Iedereen behoort die kans te krijgen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.