Terug

Volg Vandaag Inside

Hoogoplopende discussie tussen Van der Vaart en Stekelenburg over 'dat wijf van Almere'

11 mrt 2024, 11:12

De uitspraken van Maurice Steijn bij Rondo zorgen voor een felle discussie bij Studio Voetbal tussen Rafael van der Vaart en Jeroen Stekelenburg. De verslaggever vindt dat sc Heerenveen niet voor Steijn moet gaan als nieuwe trainer, na zijn uitspraak over psychologe Annemieke Zijerveld, waar Van der Vaart het niet mee eens is.

Steijn zorgde met zijn uitspraak over de sportpsycholoog van Almere City voor ophef, die hij 'als dat wijf van Almere' omschreef. "Ik vind dat Ferry de Haan (algemeen directeur sc Heerenveen, red.) de afspraak had moeten afzeggen als hij maandag de tv had aangezet", zegt Stekelenburg zondagavond bij Studio Voetbal. "Bij Rondo had hij het over 'dat wijf van Almere'. Ik zou, zeker op zo’n korte termijn, niet met zo iemand gaan praten over een functie binnen een club. Natuurlijk heeft hij op dat niveau laten zien een prima trainer te zijn, maar ik vond dat zo ordinair en onbeschoft."

Van der Vaart kan zich daar niet in vinden: "Als een vrouw zo over jou praat, alsof je er geen reet van kan, dan denk jij toch: dat wijf. We mogen toch eerlijk zijn? We zijn toch allemaal mens? Hij had haar wel beter gewoon 'die vrouw' kunnen noemen."

Stekelenburg vindt dat Steijn dat nooit op televisie had mogen zeggen: "Dat mag je denken, maar dat zeg je toch niet op nationale tv? Het is niet alsof hij in het nauw gedreven werd en het eruit floepte. Hij zat in een warm bad, had er kennelijk over nagedacht, en dan zeg je zoiets. Dan mag ik toch ook vinden dat je af bent?"

Waarop Van der Vaart reageert: "Hij had beter ‘vrouw’ kunnen zeggen, dat ben ik met je eens. Maar ik zie jou ook vaak interviews doen waarvan ik denk: je had beter thuis kunnen blijven. Omdat de spelers weinig zeggen. En nu zegt iemand een keer wat…"

Stekelenburg en Van der Vaart komen uiteindelijk tot de conclusie dat Steijn nooit bij Rondo had moeten gaan zitten. "Hij had daar gewoon niet moeten zitten. Hij moet gewoon zijn mond houden over Ajax, want er is toch niks goeds te vertellen over Ajax", aldus Van der Vaart.

René van der Gijp reageerde eerder in Vandaag Inside op het optreden van voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn bij Rondo: "Hij moet stoppen met zeuren." Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.