Terug

Volg Vandaag Inside

Hoogma: twee clubs in CL is het begin

Hoogma: twee clubs in CL is het begin

30 aug 2018, 17:13

ZEIST (ANP) - Directeur Nico-Jan Hoogma van de KNVB ziet in de kwalificatie van Ajax en PSV voor het hoofdtoernooi van de Champions League een impuls voor het hele Nederlandse voetbal. ,,Dit geeft een 'boost' aan ons allemaal. Het is geweldig dat ze de Champions League hebben gehaald, in eerste instantie voor de clubs zelf, maar ook voor het hele Nederlandse voetbal'', zegt de directeur topvoetbal in een interview met het ANP.

Na twee gemiste eindtoernooien op rij door Oranje (EK 2016 en WK 2018) zorgden Ajax en PSV deze week voor blije gezichten op het hoofdkantoor van de KNVB in Zeist. ,,Maar we moeten niet denken dat we er nu weer helemaal zijn, dit is pas het begin. Het is mooi voor onze talenten dat ze in de Champions League gaan spelen. Het is een prachtig podium om je te laten zien en verder te ontwikkelen'', aldus Hoogma. ,,Onze doelstelling is de kwaliteit van het Nederlandse voetbal verbeteren en aansluiting vinden met de top acht in Europa. Dit helpt daarbij.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.