Terug

Volg Vandaag Inside

Hoogendijk onthult salaris Oranje Leeuwinnen: 'Het stelde geen ruk voor hoor'

Hoogendijk onthult salaris Oranje Leeuwinnen: 'Het stelde geen ruk voor hoor'

28 juni 2021, 14:26

Anouk Hoogendijk kent bondscoach Frank de Boer van haar tijd bij Ajax en is het eens met de kritiek richting De Boer. Ook vertelt de voormalig international in een uitgebreid interview met het Noordhollands Dagblad, wat ze als salaris kreeg in haar periode bij de Oranje Leeuwinnen.

'In mijn tijd bij Ajax was Frank de Boer coach van de mannen. Een fijne man, hij was oprecht geïnteresseerd in ons', vertelt Hoogendijk. 'Hij was vaak in de gym te vinden. Als trainer moet je het goede voorbeeld geven, vond hij.'

Hoogendijk was aanwezig bij de wedstrijd tegen Oekraïne in de Johan Cruijff ArenA. 'Ik vond de kritiek op hem terecht, hij oogde niet scherp. Maar hij heeft zich goed herpakt.'

Tijdens het EK van 2009 deed Oranje voor het eerst mee aan een groot toernooi. Hoogendijk schoot Oranje toen naar de halve finale. 'Daardoor kregen we ook de A-status van NOC NSF. Stelde geen ruk voor hoor, we kregen misschien 1500 bruto per maand. Maar dat je betaald kreeg om te voetballen en fulltime met je sport bezig konden zijn, was voor ons al heel wat’, blikt de. Voormalig voetbalster terug.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.