Hoofdrol Fati (17) bij FC Barcelona met dank aan Messi

3 feb 2020, 00:05

In navolging van koploper Real Madrid heeft ook nummer 2 FC Barcelona een overwinning behaald in de Spaanse competitie. De titelhouder versloeg op eigen veld middenmoter Levante met klein verschil: 2-1. Daardoor bleef de achterstand op Real Madrid, dat zaterdag met 1-0 te sterk was voor stadgenoot Atlético, drie punten.

Barcelona sloeg na een half uur hard toe. Binnen twee minuten kwam de Spaanse tiener Ansu Fati (17) twee keer tot scoren. Twee keer klopte hij doelman Aitor Fernández met een schot tussen de benen door. In beide gevallen was de 32-jarige sterspeler Lionel Messi de aangever. De Franse international Antoine Griezmann liet voor de rust namens de thuisclub legio kansen liggen.

Na de pauze was met name Messi een paar keer dicht bij een doelpunt. De Argentijnse aanvoerder was echter onfortuinlijk in de afronding. Ploeggenoot Frenkie de Jong werd tien minuten voor tijd gewisseld. Negen minuten eerder moest de schotloze Griezmann al naar de kant. In de extra tijd zorgde Rubén Rochina met een ferme uithaal voor de eindstand: 2-1.