Hoofdrol Cillessen bij succesvol Barcelona

31 jan 2019, 00:42

BARCELONA (ANP) - Met Jasper Cillessen als uitblinker heeft Barcelona in de kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi Sevilla uitgeschakeld. Het werd in Camp Nou 6-1, ruim voldoende na de eerdere nederlaag (0-2) in Sevilla.

Cillessen stopte in de 27e minuut een strafschop van Éver Banega, nadat hij enkele minuten eerder al met een fraaie reflex een tegentreffer had voorkomen. Daardoor kon Barcelona kort later uitlopen naar 2-0, gemaakt door Ivan Rakitic.

De thuisclub was al snel op voorsprong gekomen door Philippe Coutinho, die wel scoorde van 11 meter. De Braziliaan mocht aanleggen, omdat de scheidsrechter de bal op de stip legde na een botsing tussen Quincy Promes en Lionel Messi.

Na rust scoorden opnieuw Coutinho en Sergi Roberto. Met de 4-1 bracht Guilherme Arana de spanning in de slotfase terug. Na een prachtig uitgevoerde counter besliste Luis Suárez het duel. Messi maakte er nog 6-1 van.