Terug

Volg Vandaag Inside

Hoofdredacteur NOS Sport reageert op kritiek: 'We maken het niet voor Johan Derksen'

24 nov 2023, 08:47

Gert-Jaap Hoekman (42), hoofdredacteur van NOS Sport, heeft in gesprek met Voetbal International gereageerd op de kritiek die Johan Derksen onlangs leverde op de nieuwe opzet van NOS Studio Sport.

In de nieuwe opzet verzorgt Leonne Stentler voortaan analyses tussen de samenvattingen door. Johan zei bij Vandaag Inside over de eerste uitzending: "Ze had een mooi nieuw broekpak gekocht en voor de rest kwam er alleen maar middle-of-the-road prietpraat uit. Niks nieuws, we hadden zelf wel gezien wat ze allemaal brabbelde. En het is heel stijfjes, zo'n hele nette presentator en zo'n juffrouw op de achtergrond. Dan denk ik: zat Tom Egbers er maar weer. Deze twee snuiters zouden, als ze karakter hebben, tegen hun baas moeten zeggen: Je moet Tom Egbers terughalen, want die is ten onrechte weggestuurd. Maar nee, ze gaan er hijgerig staan."

René voegde aan Johan toe: "Ik vond het vooral ongemakkelijk. Dat hele korte... Wat kun je nou in een minuutje toevoegen? Daar moet je gelijk mee stoppen. Je ziet: dat heeft geen enkel nut. Het heeft geen enkele toegevoegde waarde aan het programma. Echt niet! Mensen willen die wedstrijdjes zien en dan staat er nog een lul die zegt: We gaan naar Roda tegen RKC. Er zitten 6500 toeschouwers, en dan ga je. En dan heb je 's avonds de talkshow, met Studio Voetbal."

Johan besloot: "Wij kennen Stentler van andere programma's en over het damesvoetbal. En zij heeft nooit wat te melden. Waarom zou ze dan nu plotseling wel wat te melden hebben?"

Gert-Jaap Hoekman (42), hoofdredacteur van NOS Sport, reageert in gesprek met Voetbal International op de kritiek: "Bij Vandaag Inside zitten mensen die wat minder van verandering houden en die een mening hebben over iemand zonder dat ze iemand vaker in die rol hebben gezien. Dat laat ik even bij hen, als je het niet erg vindt. We maken het niet voor Johan Derksen. Hij mag daar zijn mening over hebben, dat is helemaal prima. Maar ik vind niet dat hij een hele groep vertegenwoordigt. Het is gewoon een tv-persoonlijkheid, hij praat voor zichzelf."

"Maar over Vandaag Inside en X denk ik een beetje hetzelfde; het is een gevaar om er helemaal naar te luisteren, maar ook om het totaal te negeren," vervolgt Hoekman. "Wij kiezen ervoor om in deze aanpak te geloven en te luisteren naar alle geluiden, ook bijvoorbeeld naar onze eigen kijkonderzoeken en analyses. Daar kun je ook zien wanneer mensen daadwerkelijk wegzappen. Daar moet je je ook niet totaal door laten leiden. Ik kijk op een rustige manier naar alle data die we hebben en daar proberen we een goede koers op te varen."

Bekijk in de video bovenaan deze pagina de kritiek van Johan en René op de nieuwe op zet van NOS Studio Sport.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.