Terug

Volg Vandaag Inside

Hoofd Russische voetbalbond verdedigt Promes: 'Ik geloof niet zo in rechtspraak van Nederland'

12 mrt 2024, 12:40

Alexander Dyukov, de baas van de Russische voetbalbond RFU, heeft weinig vertrouwen in het Nederlandse rechtssysteem en vindt dat Spartak Moskou zelf moet bepalen of Quincy Promes nog deel uit moet maken van het elftal of niet.

"Van voetballers verwachten wij dat ze een positief voorbeeld zijn voor fans en jonge voetballers", zei de baas van de Russische voetbalbond RFU in gesprek met Sport Express. "De club (Spartak Moskou, red.) moet in deze kwestie zelf bepalen of het acceptabel is dat Promes bij het team hoort of niet."

Dyukov zegt het volgende over de veroordelingen van Promes: "Dat juridische gedoe is nu van belang in deze zaak rond Promes. Over de veroordelingen in Nederland kan ik weinig zeggen. Ik geloof niet zo in de rechtspraak en de autoriteit van Nederland."

De baas van de Russische voetbalbond RFU vindt tot slot dat een speler alleen niet meer mag voetballen in de Russische Premjer League als diegene in Rusland is veroordeeld. "Dan mag iemand niet spelen. Wat de buitenlandse rechtbanken betreft: daar kijk ik dus met scepsis naar. Elke zaak moet afzonderlijk worden bekeken", aldus Dyukov.

Promes werd twee keer veroordeeld door de rechtbank. Hij kreeg een gevangenisstraf van zes jaar cel voor betrokkenheid bij de invoer van 1350 kilo cocaïne. Ook kreeg hij anderhalf jaar cel voor een steekpartij op een feest waarbij een neef het slachtoffer was. Tegen beide uitspraken ging hij in hoger beroep. Ook in Dubai loopt er een zaak tegen Promes, die speelt voor het Russische Spartak Moskou. Hij zou betrokken zijn geweest bij een verkeersongeval en daarna zijn gevlucht.

Wesley Sneijder reageerde bij Veronica Offside op het nieuws over Quincy Promes, die vastgehouden zou zijn op het vliegveld in Dubai nadat hij betrokken zou zijn geweest bij een ongeval en daarna zou zijn gevlucht. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.