Terug

Volg Vandaag Inside

Hongarije levert Football Leaks-hacker uit

Hongarije levert Football Leaks-hacker uit

5 mrt 2019, 15:56

BOEDAPEST (ANP/RTR) - De 30-jarige man die in januari in Boedapest is opgepakt wegens het hacken en publiceren van gegevens van Portugese voetbalclubs op de website Football Leaks, moet worden uitgeleverd aan Portugal. Dat heeft de rechter bepaald. De Portugees, Rui Pinto, wordt onder meer verdacht van chantage en het schenden van privacy. De verdachte zou van de clubs Benfica, Sporting Portugal en FC Porto onder meer spelerscontracten, plannen van clubs en mailgesprekken hebben gestolen en openbaar hebben gemaakt.

De advocaten van Pinto zeggen zich niet neer te leggen bij de uitlevering en hoger beroep te overwegen. Ook willen ze dat hun cliënt wordt behandeld als 'klokkenluider' en niet als 'crimineel'.

,,Alles wat ik heb gedaan was in het belang van de Europese autoriteiten. Dat was nodig om ze inzicht te geven in de criminele activiteiten in de voetbalwereld", zei Pinto tijdens de hoorzitting die op de Portugese televisie werd uitgezonden.

Volgens Portugese media nam Pinto via zijn advocaat contact op met de betreffende Portugese clubs en probeerde hij de clubs te chanteren. Hij zou de documenten niet openbaar maken, als de clubs hem een flinke som geld zouden betalen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.