Terug

Volg Vandaag Inside

Hongaarse bond helemaal klaar met hooligans en onderneemt actie

Hongaarse bond helemaal klaar met hooligans en onderneemt actie

15 okt 2021, 08:32

Afgelopen week troffen Engeland en Hongarije elkaar voor het WK-kwalificatieduel op Wembley. Hoewel de Hongaren zich binnen de lijnen een verdienstelijk punt binnensleepten (1-1), misdroegen de supporters zich buiten de lijnen. En dat was niet voor de eerste keer. De Hongaarse bond (MLSZ) is nu klaar met de eigen fans en gaat actie ondernemen tegen de relschoppers.

Op de beelden in het stadion is te zien dat de Engelse politie moet optreden in het uitvak van Hongarije. Een supporter zou zijn opgepakt voor racistische leuzen, waardoor hij meegenomen zou zijn door de politie. Dit leidde tot enorme woede bij de overige aanhang. De Engelsen werden vervolgens met groot geweld het uitvak uitgejaagd.

De voetbalbond MLSZ heeft nu gereageerd op de ongeregeldheden. 'Meerdere raddraaiers die door veiligheidsmensen zijn geïdentificeerd, zijn voor twee jaar verbannen van sportwedstrijden volgens de bepalingen van de Hongaarse sportwet', zegt een woordvoerder.

Hoeveel supporters het stadionverbod krijgen, is niet duidelijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.