Terug

Volg Vandaag Inside

Honderden klimaatactivisten blokkeren A12 in Den Haag

Honderden klimaatactivisten blokkeren A12 in Den Haag

3 feb 2024, 13:15

Klimaatactivisten hebben zaterdagmiddag de Utrechtsebaan (A12) in Den Haag betreden, ziet een verslaggeefster. Daarmee is de weg geblokkeerd voor verkeer de stad uit.

De activisten van Extinction Rebellion (XR) protesteren tegen overheidssteun voor de fossiele industrie. Een bezetting van de Utrechtsebaan in de hofstad door XR gebeurde al vele malen eerder.

Sommigen van de demonstranten staan op de rijbaan, anderen gaan erbij zitten. Ze juichen en spelen op trommels. Ook zwaaien ze met XR-vlaggen en er zijn spandoeken, waaronder een met de tekst: "Stop feeding the beast".

Langs de weg is een steundemonstratie en daar wordt geroepen: "We zwaaien naar de helden op de weg".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.