Terug

Volg Vandaag Inside

Honderden kilo's illegaal vuurwerk in beslag genomen bij Duitse grens

28 dec 2023, 21:52

De politie heeft bij een controle dicht bij de Nederlands-Duitse grens honderden kilo’s vuurwerk in beslag genomen, meldt Hart van Nederland.

Donderdag werden op de N325 bij het Gelderse Beek-Ubbergen tientallen auto’s staande gehouden en gecontroleerd op illegaal vuurwerk. Vaak voldoet vuurwerk dat in Duitsland is gekocht niet aan de Nederlandse eisen voor vuurwerk. Zo is het vaak te hard of zijn het soorten vuurwerk die hier verboden zijn zoals kaarsen en pijlen. In Nederland valt dat vuurwerk in de zogenoemde F3-categorie. In Nederland is alleen F1 (kindervuurwerk als knalerwten) en F2 (verschillende soorten siervuurwerk) toegestaan.

Volgens de Nederlandse regelgeving mag er maximaal 25 kilo vuurwerk in een auto worden vervoerd, ongeacht het aantal personen in de auto. Veel automobilisten vervoerden echter meer dan het toegestane gewicht, waardoor al het vuurwerk in beslag genomen werd. In totaal heeft de politie meer dan 500 kilogram aan vuurwerk aangetroffen, aldus Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.