Terug

Volg Vandaag Inside

'Honderd procent terecht als wij promoveren naar de Eredivisie'

'Honderd procent terecht als wij promoveren naar de Eredivisie'

24 mrt 2020, 11:08

Het afmaken van het eredivisieseizoen lijkt een lastige zaak te worden door het samenscholingsverbod van het kabinet tot en met 1 juni. Henk de Jong, trainer van Cambuur en kanshebber op promotie reageert tegenover De Telegraaf op de maatregelen.

Vandaag hoopt de KNVB meer duidelijkheid te krijgen over de gevolgen van de maatregelen voor het Nederlandse voetbal. Er vindt vandaag overleg plaats tussen de voetbalbond en de clubs. Eerder gaf voorzitter Just Spee aan dat er verschillende scenario's klaarliggen.

Door de maatregelen van het kabinet lijkt het scenario, waarin er helemaal niet meer gevoetbald kan worden, het meest aannemelijk. In dat geval zouden er wellicht alsnog twee teams promoveren naar de Eredivisie: Cambuur Leeuwarden en De Graafschap. 'Het is heel jammer dat er in dat scenario geen kampioenschap wordt vergeven. Maar als wij hierdoor zouden promoveren, vind ik dat honderd procent terecht. We staan elf punten voor op de nummer 3', reageert Cambuur-trainer Henk de Jong.

VIDEO - Sportmarketeer Chris Woerts: 'De klap voor de clubs komt pas volgend jaar'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.