Terug

Volg Vandaag Inside

Hond FC Groningen-speler Abraham bijt chihuahua dood: 'Bel niemand: dan geven we geld'

Hond FC Groningen-speler Abraham bijt chihuahua dood: 'Bel niemand: dan geven we geld'

4 nov 2022, 11:25

Een opmerkelijk verhaal uit het hoge noorden: de hond van FC Groningen-speler Paulos Abraham heeft enkele weken terug een chihuahua doodgebeten. De vriendin van Abraham zou vervolgens hebben verzocht om niet de politie te gaan inschakelen, in ruil voor geld.

Dat schrijft RTV Noord op basis van betrokkenen van het incident. Het voorval zou zich hebben voltrokken in een woontoren in Groningen. Abraham gaat op zondag 9 oktober met zijn American Stafford naar buiten en op zijn terugweg stuit hij bij de lift op een 16-jarige jongen en zijn chihuahua. "De hond van Abraham hapte naar onze hond, en het was direct klaar", aldus de broer van de 16-jarige.

Vervolgens zou de vriendin van Abraham alles hebben geprobeerd om niét de politie te bellen: "Bel alsjeblieft niemand: dan geven we je geld", zou zij hebben gezegd. Uiteindelijk belt de broer van de jongen alsnog met de politie, die even later arriveert. Zij vragen Abraham om zijn American Stafford een muilkorf voor te doen en vertrekt. "Daar hield het voor de politie op, want na een bijtincident is het aan de gemeente om eventueel verdere stappen te ondernemen."

Reactie Abraham

In een reactie van de Groningen-speler vertelt hij dat "het verschrikkelijk vindt, wat er is gebeurd". Inmiddels heeft hij naar eigen zeggen "maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen". Hij wil graag tot een oplossing komen met het gezin van de hond: "Daarom vind ik het jammer dat mensen het nodig vinden de media op te zoeken".

FC Groningen wil verder niet op de zaak reageren omdat de club het als een privékwestie beschouwt.

Buurtbewoners angstig

Het incident in de woontoren heeft diepe sporen achtergelaten bij de overige bewoners. Zo zouden "er zijn mensen die zelfs pepperspray of een mes meenemen als ze hun hond uitlaten". Er is ook geklaagd bij de gemeente. "Mensen durven hun kleinkinderen niet meer uit te nodigen omdat ze bang zijn voor die grote hond. Er zijn zelfs mensen die willen verhuizen omdat ze gewoon veel te bang zijn", besluit een anonieme buurtbewoner.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.