Terug

Volg Vandaag Inside

Hommeles in België: Courtois komt niet opdagen bij nationale ploeg

Hommeles in België: Courtois komt niet opdagen bij nationale ploeg

19 juni 2023, 10:40

Thibaut Courtois reist niet met de Belgische voetbalploeg mee naar Estland voor de EK-kwalificatiewedstrijd. Opvallend genoeg kwam de 31-jarige doelman zondag niet opdagen, toen de nationale ploeg zich verzamelde in het hotel voor de voorbereiding op de interland.

Belgische media beweren dat Courtois ontevreden is over de handelswijze van bondscoach Domenico Tedesco. Vanwege de afwezigheid van Kevin De Bruyne zou de doelman van Real Madrid tijdens de lopende interlandperiode het aanvoerderschap samen met Romelu Lukaku voor zijn rekening nemen. Tijdens de afgelopen wedstrijd, tegen Oostenrijk, was Lukaku de captain en Courtois zou het duel met Estland voor zijn rekening nemen. "Thibaut is erg belangrijk voor ons”, zei Tedesco daar zaterdag nog over. "Ik kan je niet vertellen hoe ik hem waardeer. Zaterdag had ik een gesprek met Romelu (Lukaku) en Thibaut over het aanvoerderschap: tegen Oostenrijk was het Lukaku, tegen Estland krijgt Thibaut de eer. Het is voor ons belangrijk dat ook hij zich gewaardeerd voelt.”

Die laatste zin zou bij Courtois in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Voor de doelman voelt het alsof de bondscoach hem nog eens extra wou paaien. Volgens Het Laatste Nieuws is Courtois ontevreden over de manier waarop Tedesco de aanvoerderskwestie heeft aangepakt, en zal hij daarom ook niet aantreden tegen Estland.

De Belgische bond heeft het gerucht nog niet bevestigd. Tedesco geeft maandagavond een persconferentie en dan wordt er waarschijnlijk meer duidelijk over de afwezigheid van Courtois.

België kwam tegen Oostenrijk niet verder dan een 1-1-gelijkspel. De Belgen hebben na twee duels 4 punten. Het duel tussen Estland en België is dinsdag (20.45 uur).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.