Holstein Kiel stunt tegen Bayern München in Duitse beker

14 jan 2021, 01:00

Holstein Kiel heeft woensdag voor een enorme stunt gezorgd in het toernooi om de DFB Pokal. De ploeg uit de Tweede Bundesliga schakelde in de tweede ronde bekerhouder Bayern München uit. Dat gebeurde nadat de thuisploeg met een doelpunt diep in blessuretijd (2-2) een verlenging had afgedwongen. Daarin werd niet gescoord. De strafschoppenserie eindigde in 6-5 voor de thuisploeg.

Bayern-trainer Hansi Flick begon vol vertrouwen met topschutter Robert Lewandowski en verdediger David Alaba op de bank. Serge Gnabry keerde terug na een lichte blessure en was meteen trefzeker: 0-1 in de 14e minuut. Kort voor rust maakte Fin Bartels gelijk. Direct na de pauze was het Leroy Sané die de bezoekers weer op voorsprong zette. Diep in blessuretijd maakte Hauke Wahl er 2-2 van.

In de eerste serie van vijf werden alle strafschoppen benut. Marc Roca was de eerste die namens Bayern miste, Bartels schoot meteen daarna raak voor de ploeg die nu in de achtste finales een club van hetzelfde niveau treft: SV Darmstadt 98.