Terug

Volg Vandaag Inside

Hofland solliciteert bij VVV-Venlo en Almere City

Hofland solliciteert bij VVV-Venlo en Almere City

14 mrt 2021, 12:42

Kevin Hofland heeft twee sollicitaties lopen bij voetbalclubs. De oud-speler van PSV en Feyenoord heeft zich aangeboden als trainer bij VVV-Venlo en Almere City FC. Hij bevestigde dat zondag op sportzender ESPN.

Hofland werd in november ontslagen als coach van Fortuna Sittard, maar hoopt volgend seizoen weer aan de slag te kunnen als trainer. Bij VVV-Venlo vertrekt na dit seizoen Hans de Koning, Almere City nam kortgeleden afscheid van Ole Tobiasen.

"Ik denk dat ik als trainer iets kan toevoegen aan een club die ambitie heeft en naar boven wil kijken", zei Hofland. "Ik breng de ervaring mee van een oud-speler, maar heb ook in 2,5 jaar veel geleerd bij Fortuna. Ik heb daar in verschillende culturen gewerkt, mede geholpen naar het terugbrengen van de club in de eredivisie en een professionalisering doorgevoerd", aldus de oud-verdediger.

Hofland liet zich bij ESPN weinig vleiend uit over zijn oude werkgever, waar hij al in de jeugd speelde. "Ik ben wel klaar met Fortuna. Sinds mijn ontslag heb ik niets meer gehoord van de club, of van wie dan ook. Mijn gevoel voor Fortuna is grotendeels wel weg. Zeker als je ziet wat ik allemaal heb gedaan voor de club."

De Brunssummer vertelde dat hij ook dit seizoen nog garant stond voor de betaling van salarissen. "Dat ging om zowel spelers als personeel. Dat heb ik voorgeschoten en dat is uiteindelijk ook allemaal weer binnen de gestelde termijn terugbetaald. Daarnaast heb ik ook trainingskampen gefinancierd. En ik vind het vreemd en zeer teleurstellend dat je daar dan niets meer over hoort."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.