Terug

Volg Vandaag Inside

Hofland lost Ultee af als hoofdtrainer Fortuna Sittard

Hofland lost Ultee af als hoofdtrainer Fortuna Sittard

22 apr 2020, 18:40

Kevin Hofland is de nieuwe hoofdcoach van Fortuna Sittard. De huidige assistent lost Sjors Ultee af, die plaatsmaakt voor de oud-verdediger.

Hofland tekent een contract voor 2 jaar, zo meldt de eredivisionist uit Limburg. Hij beschikt nog niet over de vereiste papieren maar heeft dispensatie van de KNVB gekregen omdat de cursus Betaald Voetbal sinds de uitbraak van het coronavirus stilligt.

Ultee krijgt een dubbelrol bij Fortuna Sittard. Hij gaat Hofland assisteren, net als Kristof Aelbrecht. Ultee gaat eveneens de rol van technisch manager vervullen. Sjoerd Ars gaat zich focussen op zijn rol als hoofd internationale scouting en transfers.

Puzzelen

"Het was even puzzelen om de toekomstvisie van de club en de kwaliteiten van bovengenoemde personen met elkaar in balans te brengen, maar daar zijn we uiteindelijk wat mij betreft prima in geslaagd", zegt algemeen directeur Ivo Pfennings. "Als Fortuna Sittard hechten we bijzonder veel waarde aan een sterk teamgevoel met een intensieve en bovenal open overlegcultuur."

"Het technische kader zal door de geschetste mutaties in de toekomst nog efficiënter kunnen opereren waardoor we met minimale middelen, maximaal denken te kunnen presteren," vervolgt Pfennings. "Er zijn door het coronavirus weliswaar nog de nodige vraagtekens over het lopende seizoen en de start van het nieuwe voetbaljaar, maar ik ben voor nu vooral heel blij dat we een stevig technisch fundament hebben staan voor de komende twee seizoenen."

Eerder dit seizoen raadde Johan Fortuna aan om Mark van Bommel te nemen. Van Bommel mocht, volgens Johan, blij zijn als een club als Fortuna nu voor hem komt. Bekijk het fragment hieronder.

VIDEO - 'Van Bommel moet al blij zijn met Fortuna'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.