Terug

Volg Vandaag Inside

Hof: AD mag met voorwaarde Peter R. de Vries-artikel publiceren

29 feb 2024, 14:38

Het AD mag een artikel publiceren dat is gebaseerd op geluidsopnames die gemaakt zijn door wijlen Peter R. de Vries. Dat oordeelde het hof Amsterdam donderdag in een door Royce de Vries aangespannen kort geding tegen de krant. Het AD moet er echter wel voor zorgen dat bepaalde informatie niet naar personen herleidbaar is.

Volgens de zoon van Peter R. de Vries zou de publicatie van de krant zijn veiligheid in gevaar brengen. De Orde van Advocaten had zich later aangesloten bij het geding. De rechtbank gaf hen in eerste aanleg gelijk. Het AD ging in hoger beroep.

In het hoger beroep werd duidelijk dat het artikel over BNNVARA-presentator Khalid Kasem zou gaan. Kasem runde eerder met vader en zoon De Vries een advocatenkantoor. Het hof oordeelt dat het AD niet mag publiceren over één onderdeel van gesprekken die Peter R. de Vries vermoedelijk heimelijk opnam, namelijk de naam en de tot de persoon te herleiden gegevens van iemand die Kasem heeft benaderd over informatie uit een strafdossier.

Het AD publiceerde begin vorige maand een artikel naar aanleiding van opnames die de krant via bronnen zou hebben gekregen. Op die opnames zou te horen zijn dat Kasem erkent een ambtenaar te hebben omgekocht.

De advocaat van het AD noemde het publicatieverbod van de rechtbank eerder een "poging de Nederlandse pers te muilkorven".

Het is nog niet duidelijk wanneer het artikel in de krant gaat verschijnen.

Job Knoester reageerde bij De Oranjewinter op het nieuws over Khalid Kasem: "Pijn van in mijn buik." Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.