Terug

Volg Vandaag Inside

‘Hoe stuitend arrogant Ajax en Ajacieden ook zijn geweest, een seizoen als dit gun je ze niet’

8 apr 2024, 13:41

Hugo Borst schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat hij medelijden heeft met Ajax na de historische nederlaag tijdens De Klassieker (6-0).

“Slecht, lachwekkend, beschamend, enzovoort. Ik heb dit seizoen zo veel over Ajax geschreven dat ik er geen woorden meer voor heb", begint Hugo. "Maar toen het toch 6-0 werd en John van ’t Schip had bezworen dat het geen ‘pak rammel’ in de Kuip zou worden, voelde ik mee met de mensen om mij heen die Ajax een warm hart toedragen. Hetzelfde heb ik met de aanhangers van Vitesse. Die profclub uit Arnhem gaat degraderen, maar dreigt ook nog eens op te houden te bestaan. Dat moet afschuwelijk zijn.”

Hugo voelde zondag ook een vorm van medelijden voor alle Ajax-supporters. “Hoe overdreven zelfverzekerd, hoe stuitend arrogant Ajax en Ajacieden vroeger ook zijn geweest, een seizoen als dit gun je Ajax niet. Dat wil zeggen: de mensen die Ajax met hart en ziel liefhebben. Ik weet hoe dat voelt, een club liefhebben. Een supporter is een supporter.”

“Het was te voorzien dat het schimmige, poenerige Vitesse een keer zonder geld zou komen te zitten; het wekt geen verwondering dat Ajax zonder moreel kompas een keertje down the drain zou gaan", vervolgt de columnist. "Toch is het een akelige gedachte dat Vitesse (1892) ophoudt te bestaan en dat Ajax (1900) het lachertje van de eredivisie blijft."

Hugo Borst was eerder in Veronica Offside keihard voor een Ajacied: "Hij heeft er geen zin in, zit gewoon z'n geld te pakken!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.