Terug

Volg Vandaag Inside

Hoe Mourinho Ajax woensdag kan helpen in de strijd om een Europa League-ticket

Hoe Mourinho Ajax woensdag kan helpen in de strijd om een Europa League-ticket

31 mei 2023, 10:14

AS Roma kan Ajax helpen aan directe kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League. Dan moeten de resultaten in de Serie A en de Europa League-finale tegen Sevilla FC wel meezitten voor de Romeinen, weet het AD.

Ajax eindigde dit seizoen op de 3e plek in de Eredivisie. Hiermee hebben de Amsterdammers zich geplaatst voor de play-offs van de Europa League. Bij winst mogen de Ajacieden zich opmaken voor de groepsfase van het tweede Europese toernooi. Bij verlies plaatst de club zich voor de Conference League.

Als het meezit kan Ajax de play-offs overslaan. Hierbij moet het AS Roma van José Mourinho echter wel een handje helpen. De Romeinen moeten dan ten eerste de Europa League-finale winnen van Sevilla. Wanneer dit gebeurt, plaatsen de Italianen zich voor de groepsfase van de Champions League. 

Als AS Roma in de competitie 5e of 6e wordt, wat recht geeft op een plaatsing voor de groepsfase van de Europa League, vervalt het ticket voor het tweede Europese toernooi en schuift door naar de nummer 7 van de landenranking van de coëfficiëntenranglijst en dat is Nederland. Hierdoor verandert het ticket voor de play-offronde van Ajax in een ticket voor de groepsfase.

De finale van de Europa League tussen Sevilla en AS Roma is woensdag vanaf 20:25 te zien bij Veronica.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.