Terug

Volg Vandaag Inside

Hoe Fortuna Sittard erin slaagde om Burak Yilmaz naar de Eredivisie te halen

Hoe Fortuna Sittard erin slaagde om Burak Yilmaz naar de Eredivisie te halen

22 juni 2022, 13:33

Fortuna Sittard zorgde dinsdag voor een absolute transferstunt door de Turkse topspits Burak Yilmaz aan te trekken. De 36-jarige aanvaller komt transfervrij over van de Franse club Lille. In het radioprogramma Langs de Lijn op NPO Radio 1 vertelt Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna Sittard, hoe de club erin geslaagd is om Yilmaz naar de Eredivisie te halen.

'Het is een speciaal verhaal,' vertelt Ars. 'Burak Yilmaz is vrij goed bevriend met Ogan Tarhan, de rechterhand van Isitan Gün, onze Turkse eigenaar. Dus in de afgelopen jaren hebben we weleens vaker met hem gefacetimed en geouwehoerd als spitsen onder elkaar. En het geintje gemaakt van: 'Kom eens een keer lekker hier ballen.' Dat werd vaak met een lach afgedaan, alleen anderhalve maand geleden kregen we toch het idee dat dat eventueel serieuze vormen aan zou kunnen nemen. Van daaruit zijn we een charmeoffensief gestart om te kijken of we hem zover konden krijgen om deze kant op te komen.'

'Uiteindelijk komt er ook geld bij kijken, maar voor het financiële plaatje had hij betere opties,' legt Ars uit. 'Dus uiteindelijk is het met name het totaalplaatje wat hem getrokken heeft. We zijn tot een vijfjarige overeenkomst gekomen, waarin hij enerzijds twee jaar als speler actief zal zijn en daarna zijn trainerscarrière bij ons voort kan gaan zetten.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.