Terug

Volg Vandaag Inside

Historische stap in amateurvoetbal: vanaf volgend seizoen mogen vrouwen meedoen in hoogste klasse bij mannen

Historische stap in amateurvoetbal: vanaf volgend seizoen mogen vrouwen meedoen in hoogste klasse bij mannen

11 mei 2021, 16:39

De KNVB heeft vandaag bekendgemaakt, dat de vrouwen vanaf volgende seizoen in het amateurvoetbal voor het eerst de kans krijgen om in de hoogste klasse van de mannen te kunnen spelen. De bond spreekt van een historisch moment voor het amateurvoetbal.

In Nederland was het in de gehele jeugd al mogelijk dat vrouwen bij de mannen konden meedoen, alleen bij de senioren kon dat pas vanaf de B-categorie. De vrouwen konden er ook voor kiezen om te spelen in een aparte vrouwencompetitie. Vanaf volgend seizoen is het voor alle vrouwen mogelijk om in de categorie A bij de mannen te kunnen spelen.

'Wij zien op basis van de huidige wereld en recente onderzoeksresultaten geen reden meer om vast te houden aan de oude regels en kiezen voor gelijkwaardigheid en diversiteit', vertelt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, in een uitgebreid bericht op de website van de KNVB. 'We willen dat meiden en vrouwen op basis van hun kwaliteiten en eigen ambities een passende plek in het voetballandschap vinden.'

De Nederlandse voetbalbond gaat alle amateurverenigingen in Nederland een begeleidingstraject aanbieden voor een speelster die wil spelen in een team in de A-categorie bij de mannen. Het aanvragen van dispensatie is dus niet meer nodig.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.