Terug

Volg Vandaag Inside

Laatste peiling: PVV op recordaantal zetels, domper voor VVD

20 jan 2024, 19:26

De PVV komt in de laatste meting van Peil.nl maar liefst op 49 zetels, 12 meer dan bij de verkiezingen vorig jaar en het hoogste aantal ooit via Peil gemeten.

Doordat het vertrouwen in Dilan Yeşilgöz is gedaald, heeft er een daling bij de VVD plaatsgevonden. De liberalen scoorden in 2008 ook slechts 12 zetels. Dat was op het moment dat Rita Verdonk uit de partij was gezet en haar eigen partij begon. De PvdA/GroenLinks en SP pakken virtueel een extra plaats in de Tweede Kamer.

Via Peil.nl is een nieuwe peiling uitgevoerd naar o.a. de electorale voorkeuren en het vertrouwen in de politieke leiders van de grotere partijen. Ruim 5500 mensen hebben aan het onderzoek meegedaan. De peiling zorgt niet voor een aardverschuiving in vergelijking met de resultaten van 23 december, NSC, VVD en D66 leveren een plekje in en verder blijven alle partijen op hun vorige score staan.

Alexander Pechtold reageerde eerder in De Oranjewinter op de verkiezingsoverwinning van Geert Wilders. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.