Terug

Volg Vandaag Inside

Historisch Koreaans voetbalduel eindigt in 0-0

Historisch Koreaans voetbalduel eindigt in 0-0

15 okt 2019, 15:15

De veelbesproken WK-kwalificatiewedstrijd tussen Noord-Korea en Zuid-Korea in Pyongyang heeft geen winnaar opgeleverd. De mensen die het imposante stadion Kim Il-sung in mochten, slechts een paar, kregen ook geen doelpunten te zien: 0-0. Uit een foto die de Zuid-Koreaanse bond verspreidde, bleek dat de tribunes leeg waren. Voorzitter Gianni Infantino van de mondiale federatie FIFA zou wel in het stadion hebben gezeten.

Het gastland zal het meest tevreden zijn met de uitslag, aangezien Noord-Korea op de wereldranglijst aanzienlijk lager staat dan het buurland (37e tegenover 113e) dat met Son Heung-min van Tottenham Hotspur ook nog over een topvoetballer beschikt. Beiden landen hebben na drie van de acht kwalificatieduels zeven punten, op basis van het doelsaldo is Zuid-Korea de koploper. Alleen de groepswinnaar gaat door naar de volgende kwalificatieronde op weg naar het WK 2022 in Qatar. Op 4 juni staan de buurlanden weer tegenover elkaar, dan in Zuid-Korea.

Voor het eerst troffen de twee landen, die technisch gesproken nog altijd met elkaar in oorlog zijn, elkaar in competitieverband in Pyongyang. Voorheen werden zulke duels altijd buiten Noord-Korea gespeeld. In 1990 speelden ze wel een keer tegen elkaar in het geïsoleerde noorden, maar dat ging om een oefeninterland.

De fans van Zuid-Korea konden niets zien van het beladen duel. Ze mogen sowieso de grens niet over en op tv was de wedstrijd evenmin te bekijken. Het lukte televisiezenders niet een deal te sluiten met de Noord-Koreaanse autoriteiten. De Zuid-Koreaanse bond deed via Twitter wel verslag, maar het was voor updates afhankelijk van berichten van aanwezige FIFA-officials.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.