Terug

Volg Vandaag Inside

'Hij kan scoren met links, met rechts, uit de counter, in het strafschopgebied; alles'

'Hij kan scoren met links, met rechts, uit de counter, in het strafschopgebied; alles'

6 apr 2021, 16:39

Pep Guardiola kreeg in de aanloop naar het eerste duel met Borussia Dortmund in de kwartfinales van de Champions League veel vragen over de spits van de tegenstander. De Noor Erling Haaland wordt namelijk nadrukkelijk in verband gebracht met City als opvolger van Sergio Agüero, die na dit seizoen vertrekt. Guardiola wilde weinig kwijt over Haaland. 'Zijn cijfers spreken voor zich', zei de Spanjaard.

Haaland maakte dit seizoen al 33 doelpunten voor Dortmund, waarvan 21 in de Bundesliga en 10 in de Champions League. De 20-jarige Noor ondertekende ruim een jaar geleden een contract tot de zomer van 2024 bij Dortmund.

Zijn vader Alf-Inge Haaland en zaakwaarnemer Mino Raiola gingen vorige week in Spanje langs bij FC Barcelona en Real Madrid voor oriënterende gesprekken. Ze zouden ook langs enkele Engelse clubs zijn geweest. Naar verluidt zou Dortmund een vraagprijs van 180 miljoen euro hanteren voor de Noorse topschutter.

Hoewel City met het geld van de Arabische eigenaren al jarenlang tot de grootste investeerders op de transfermarkt hoort, heeft de Engelse club in tegenstelling tot onder meer Barcelona, Real Madrid en Paris Saint-Germain nog nooit meer dan 100 miljoen betaald voor een speler. De duurste speler ooit van City is de Portugese verdediger Rúben Dias, die vorig jaar voor ruim 70 miljoen euro (inclusief bonussen) naar Manchester kwam.

'Tot nu toe heeft deze club altijd besloten geen bedragen van richting de 100 miljoen pond of meer voor één speler te betalen', zei Guardiola. 'Maar misschien gaat dat in de toekomst wel gebeuren als ze beslissen dat dit nodig is om het team voor de komende vijf tot tien jaar te versterken.' Over Haaland wilde de Spanjaard alleen kwijt dat hij "exceptionele kwaliteiten" heeft. 'Hij kan scoren met links, met rechts, uit de counter, in het strafschopgebied; alles.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.