Terug

Volg Vandaag Inside

'Hij kan moeiteloos bij PSV, Ajax of Feyenoord mee'

'Hij kan moeiteloos bij PSV, Ajax of Feyenoord mee'

8 feb 2021, 15:34

Rafael van der Vaart is lovend over Joey Veerman. De 22-jarige middenvelder van sc Heerenveen doet Van der Vaart denken aan Andrea Pirlo.

'Als je het hebt over de allerleukste speler van de Eredivisie, dan is dat Joey Veerman', zegt Van der Vaart zondagavond bij Studio Voetbal. 'Er gebeurt altijd wat. Nu gaan tegenstanders hem echt dekken, dus af en toe komt hij helemaal niet in beeld of aan de bal. Maar als hij dan aan de bal komt, komt er eigenlijk altijd iets bijzonders uit zijn voeten. Ik overdrijf enorm, maar ik noem hem een beetje de Pirlo van sc Heerenveen.'

‘Het ziet er allemaal zó makkelijk uit bij hem. Het is ontspannen, uit de losse pols', vervolgt de oud-voetballer zijn lofzang. 'Heerlijke ballen, allemaal op maat. Als je dan de rest ziet voetballen, en dan hem, een genot!'

Van der Vaart tipt De Nederlandse Pirlo bij de Nederlandse top. ‘Hij vindt voetbal leuk en daar houd ik wel van als je dat uitstraalt. Deze man kan mee bij PSV, Ajax en Feyenoord, moeiteloos.'

Joey Veerman was zaterdag belangrijk in het competitieduel met Vitesse (1-0). De middenvelder miste een strafschop, herpakte zich en was één van de uitblinkers in het team van trainer Johnny Jansen. 'Een penalty missen en dan erna dit allemaal doen, dat betekent dat je mentaal heel goed in je vel zit. Hij heeft gewoon heel veel kwaliteit', aldus Van der Vaart.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.