Terug

Volg Vandaag Inside

Hiddink heeft nieuwe klus te pakken

Hiddink heeft nieuwe klus te pakken

23 nov 2021, 14:03

Guus Hiddink blijft actief in de voetballerij. De 75-jarige Hiddink, die twee maanden geleden liet weten dat zijn lange en rijke trainerscarrière voorbij is, wordt voorzitter van de vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). Hij neemt die rol over van Frank de Boer, die afgelopen zomer na het EK stopte als bondscoach en toen ook zijn functie bij de CBV neerlegde.

'Ik ben verheugd dat ik mijn in alle jaren opgebouwde kennis en ervaring in kan zetten voor jonge talentvolle trainer/coaches', zegt Hiddink, die al ambassadeur van de CBV was. 'Mede hiermee hoop ik mijn steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van ons mooie vak van trainer/coach.'

De wereldburger uit Varsseveld wordt de zevende voorzitter van de vereniging. De huidige bondscoach Louis van Gaal, Leo Beenhakker, Foppe de Haan, Han Berger, Ronald Koeman en De Boer gingen hem voor. Het bestuur bestaat uit zeven personen, onder wie Gerard Marsman, John van den Brom, Marinus Dijkhuizen en Art Langeler.

De CBV omschrijft zichzelf als "cultuurdrager van het Nederlands voetbal en de bewaker van de 'Hollandse school'". Bij de vakvereniging, die jaarlijks de Rinus Michels Awards uitreikt aan de coaches van het jaar, zijn onder meer gediplomeerde trainers en coaches uit het betaalde voetbal aangesloten.

De CBV zegt "bijzonder content" te zijn met de aanstelling van Hiddink. De oud-profvoetballer werkte bijna veertig jaar als trainer en was onder meer twee keer bondscoach van het Nederlands elftal. Zijn laatste klus was het bondscoachschap van Curaçao. 'Guus Hiddink heeft Nederland mede op de voetbalkaart gezet, een wereldburger die overal successen heeft gehad als trainer/coach. De vakvereniging is er trots op dat Guus zijn ervaring gaat delen met het huidige trainerskorps.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.