Terug

Volg Vandaag Inside

'Het zou wat zijn, Blind die 'met pijn in het hart' de 25ste landstitel van PSV viert'

'Het zou wat zijn, Blind die 'met pijn in het hart' de 25ste landstitel van PSV viert'

2 jan 2023, 11:30

Ronald Waterreus heeft in zijn column in De Limburger gereageerd op het vertrek van Daley Blind bij Ajax. De 32-jarige verdediger liet vorige week zijn contract in Amsterdam, dat tot het einde van dit seizoen liep, ontbinden. Blind raakte dit seizoen onder Alfred Schreuder zijn basisplaats kwijt.

Waterreus vindt het kwalijk dat een trainer bij Ajax de status heeft om Blind als hoofdschuldige van een vooralsnog broos seizoen aan te wijzen, en hem daarmee impliciet naar de achterdeur te loodsen: "Had hij dat bij de hopeloos uit vorm verkerende Dusan Tadic, die toevallig dezelfde zaakwaarnemer heeft als Schreuder, ook gedurfd? Is Ajax zónder Blind nou beter gebleken dan mét? De vragen stellen, is ze beantwoorden," aldus Waterreus.

"Blind is, kortom, een kunstje geflikt, gaat hij verder. "Door Schreuder, een coach die nota bene nauwelijks nog draagvlak heeft bij de Ajax-achterban. Maar tenminste zo door de directie, die het achteloos liet gebeuren dat een van de grootste clubiconen van dit decennium halverwege een seizoen gepikeerd opstapt. Dan heb je je personeelsbeleid gewoon niet op orde."

"Naar alle waarschijnlijkheid zal Blind op korte termijn een contract ergens in het buitenland tekenen. Ajax zal ongetwijfeld bedongen hebben dat de routinier niet bij een concurrent in Nederland mag gaan spelen. Best jammer eigenlijk, want ik zou het wel weten als ik PSV was," doet Waterreus een pikante transfersuggestie.

"Een club (en voorname concurrent in de strijd om de titel) waar een speler met zijn cv onherroepelijk wél de erkenning zou krijgen die hij verdient. En waar Blind, zij het wat trager dan vroeger, op zeker nog anderhalf seizoen van grote waarde zou kunnen zijn. Al was het maar vanwege zijn schat aan ervaring. En waarom ook niet? Rancune, weten we in topsport, is de beste drijfveer om tot grote daden te komen. Het zou wat zijn, vindt u ook niet, Daley Blind die straks 'met pijn in het hart' het 25ste landskampioenschap van PSV viert op het Stadhuisplein in Eindhoven? Ik wens hem, net als u, een prachtig 2023," sluit Waterreus zijn column af.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.