Terug

Volg Vandaag Inside

'Het zou mij niet verbazen als Koeman blij zou zijn als Messi weggaat'

'Het zou mij niet verbazen als Koeman blij zou zijn als Messi weggaat'

3 feb 2021, 10:32

De afgelopen week werd bekend dat Barcelona een schuld heeft van meer dan een miljard euro en dat Lionel Messi de laatste vier jaar exorbitante bedragen heeft opgestreken. Beide zaken verbazen Frank van den Wall Bake niet. "Maar een faillissement? Dat is volgens mij uitgesloten." De club had al een flinke schuld, zegt de sportmarketeer. "Daar komt dan de coronapandemie overheen, met dat grote stadion dat helemaal leeg zit. Maar meer dan een miljard schuld is geen gevolg van de crisis, maar een gevolg van wanbeleid."

Van Messi werd bekend dat hij in 2017 zijn verbintenis verlengde tot 2021. De deal omvat een jaarsalaris van 138 miljoen euro, 115 miljoen euro tekengeld en 77 miljoen euro aan bonussen. Volgens oud- en mogelijk de nieuwe voorzitter Joan Laporta is de Argentijn elke cent meer dan waard. "Hij is verantwoordelijk voor twee derde van de inkomsten van de club."

Dat gaat Van den Wall Bake veel te ver. "Je kunt zeggen dat dit het marktmechanisme is, maar het is gewoon 'too much'. En is hij nog gemotiveerd? Messi wordt ook ouder natuurlijk en het zou mij niet verbazen dat trainer Ronald Koeman blij zou zijn als hij weggaat. Hij investeert het geld vermoedelijk liever in jonge spelers, waar hij mee verder kan. Maar durft hij dat hardop te zeggen? Het is een vreselijk dilemma."

Van den Wall Bake verwacht geen gemakkelijke tijd voor de Nederlander. "Met deze schuld kan hij investeren wel vergeten. De UEFA zal niet toestaan dat Barcelona spelers koopt. Met de verkiezingen van de nieuwe voorzitter moet hij ook maar afwachten hoe het afloopt. Ze zijn niet allemaal pro-Koeman."

Maar failliet gaat Barcelona niet. "Dat acht ik uitgesloten", zegt Van den Wall Bake. "Banken zullen voorzichtig zijn met het innen van het geld. De socio's hebben al vaker gedreigd in dat geval hun rekening op te zeggen. Dat risico zal geen enkele bank nemen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.