Terug

Volg Vandaag Inside

 ‘Het zou mij niet verbazen als Frank de Boer terugkomt naar Ajax'

‘Het zou mij niet verbazen als Frank de Boer terugkomt naar Ajax'

15 jan 2024, 15:42

Valentijn Driessen vertelt in de Kick-off podcast van De Telegraaf dat het hem niet zou verbazen als Frank de Boer het stokje van John van ’t Schip overneemt als hoofdtrainer bij Ajax.

“Het zou mij niet verbazen als Frank de Boer terug zou komen”, begint Valentijn. Wat volgens hem bij De Boer onderbelicht blijft, is dat hij tijdens zijn periode als hoofdtrainer tussen 2010 en 2016 altijd met spelers uit eigen jeugd heeft gewerkt. “Hij kwam zelf uit de jeugdopleiding van Ajax en heeft al die jongens meegenomen. Dat waren Jan Vertonghen, Christian Eriksen en dergelijken, dus hij kan heel goed met jeugd werken en dat is ook waar Ajax weer naartoe wil. Het opwaarderen van de eigen jeugdopleiding. Als je dan een hoofdtrainer hebt die dat heel erg ziet zitten en die daar ook heel erg goed mee kan werken, maar ook heeft bewezen dat daar resultaat mee te boeken is, dan begrijp ik wel dat zo’n naam valt.”

Mike Verweij merkt dat de naam van De Boer erg slecht valt bij de supporters van Ajax. “Noem je Frank de Boer dan denken de supporters aan afbraak voetbal." Volgens Verweij komt dat ook door de laatste wedstrijd van De Boer in 2016 waar Ajax door gelijkspel tegen De Graafschap het kampioenschap verspeelde.

Echter vindt Verweij dit gedeeltelijk onterecht. “Frank de Boer heeft met vier kampioenschappen wel de financiële basis gelegd om uiteindelijk de halve finale van de Champions League te bereiken. En Dušan Tadić en Daley Blind te halen, dus ik vind dat Ajax Frank de Boer wel wat verschuldigd is. Ik kan me goed voorstellen dat Blind en Van Gaal bij hem uit zullen komen.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.