Terug

Volg Vandaag Inside

'Het zou gek zijn als aan hem voorbij wordt gegaan richting het EK'

'Het zou gek zijn als aan hem voorbij wordt gegaan richting het EK'

29 apr 2021, 08:45

Mitchel Bakker heeft in de halve finale van de Champions League tussen PSG en Manchester City indruk gemaakt op Arnold Bruggink. Volgens de ESPN-analist is de verdediger klaar voor een plek in de EK-selectie van Oranje. 

De 20-jarige linksback van PSG speelde woensdag negentig minuten mee in het verloren thuisduel met Manchester City (1-2). ‘Het heeft mij zeker verbaasd dat hij nu dit niveau haalt’, zegt Bruggink in gesprek met het AD. ‘Maar ik vind het wel een mooi voorbeeld voor jongens die andere keuzes durven te maken. Wij denken hier altijd op de Nederlandse manier. Een carrière moet netjes via de gebaande wegen gaan. Maar in het buitenland wordt er heel anders naar voetbal gekeken. Wij kijken in Nederland vaak naar wat spelers niet kunnen, maar als het voor iemand ergens anders beter op z’n plek valt, kun je soms meer dan je denkt.’

Bakker verraste alles en iedereen door in 2019 Ajax te verruilen voor PSG. De verdediger, die in de eredivisie geen minuut speelde, koos niet voor een kleinere club in Nederland maar verliet Ajax transfervrij voor de Franse kampioen. Na een tijdje onder de radar gebleven te zijn, is Bakker nu te zien op het hoogste niveau én klaar voor Oranje, zo oordeelt Bruggink. ‘Je hebt ook Owen Wijndal die stappen maakt en hem zien we elke week spelen. Maar ik denk ook dat De Boer Bakker goed in de gaten houdt. Het zou gek zijn als aan hem voorbij wordt gegaan richting het EK’, aldus de analist.

Wim Kieft was minder enthousiast over het CL-optreden van Bakker. Bekijk de beelden hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.