Terug

Volg Vandaag Inside

‘Het zal een generatieding zijn, want ik snap niet dat dit allemaal kan gebeuren’

‘Het zal een generatieding zijn, want ik snap niet dat dit allemaal kan gebeuren’

1 mrt 2021, 20:31

Jan Boskamp heeft zich kritisch uitgelaten over Zlatan Ibrahimovic. De spits van AC Milan mist deze week een aantal trainingen omdat hij van 2 tot en met 6 maart een muziekfestival presenteert in het Italiaanse San Remo.

Ibrahimovic heeft van zijn club toestemming gekregen om het festival, dat jaarlijks wordt gehouden, te presenteren. De 39-jarige aanvaller zal ook een duet zingen met Bologna-trainer Sinisa Mihajlovic, zo werd vorige week bekend.

Het aanstaande bezoek van Ibrahimovic aan het muziekfestival zorgt voor een hoop kritiek. Zo lieten Silvio Berlusconi en Fabio Capello zich negatief uit over de actie van de spits. 'Hij wil dit blijkbaar graag doen, maar als professional die ernst en toewijding wil overbrengen op zijn teamgenoten, is dit volgens mij erg tegenstrijdig. Ik had hem nooit laten gaan als club. Hij wordt betaald door Milan, dus zal hij de club en de fans moeten respecteren’, aldus Capello.

Ook Jan Boskamp snapt niks van de actie. De analist laat zich in gesprek met Het Belang van Limburg kritisch uit over Ibrahimovic én AC Milan. ‘Dat is toch bizar. Die Zlatan mag gewoon een weekje weg. Hij gaat elke avond een liedje zingen, daardoor trainingen missen en wordt per helikopter overgevlogen voor de midweekmatch tegen Udinese' (woensdag 3 maart, red.), zegt Boskamp vol verbazing. 'Het stuit op veel kritiek in Italië en dat is terecht, want voetbal is een teamsport. Het zal een generatieding zijn, want ik snap niet dat dit allemaal kan gebeuren’, aldus de 72-jarige voetbalanalist.

Of Ibrahimović nog steeds van plan is om naar het muziekfestival af te reizen, is nog de vraag. Volgens verschillende Italiaanse media heeft de spits zondag een dijbeenblessure opgelopen in het gewonnen uitduel met AS Roma (1-2), en zal hij de komende drie weken niet in actie komen voor de club uit Milaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.