Terug

Volg Vandaag Inside

'Het wordt tijd dat iemand tegen Van Gaal zegt dat hij weer normaal moet doen'

'Het wordt tijd dat iemand tegen Van Gaal zegt dat hij weer normaal moet doen'

13 juni 2022, 08:31

Volgens Willem van Hanegem gedraagt Louis van Gaal zich nog 'gekker dan normaal', omdat de bondscoach bezig is aan zijn laatste maanden als trainer. De Kromme vindt dat iemand in de technische staf van Oranje Van Gaal weer met beide benen op de grond moet zetten.

'Louis van Gaal is bezig aan zijn laatste maanden als trainer en dus doet hij nog gekker dan normaal', schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. 'Als je het punt hebt bereikt dat je jezelf letterlijk een schouderklop geeft tijdens een persconferentie in Cardiff omdat je Wout Weghorst niet wisselde of je doet in Zeist alsof er met Denzel Dumfries een kleuter naast je zit, dan is het weer eens tijd dat er iemand in die enorme staf zegt: ‘Louis, nou weer even normaal doen hoor’.

Al ziet Van Hanegem het niet zo gauw gebeuren, dat iemand in de technische staf van het Nederlands elftal Van Gaal gaat aanspreken op zijn gedrag. 'Maar het hele circus dat Van Gaal achter zich aan sleept, is daar niet zo van, vrees ik', gaat Van Hanegem verder. 'Die zitten daar ook alleen omdat Louis is neergestreken in Zeist. Wat dat betreft ben ik, zoals ik al eerder schreef, wel blij met de aanstelling van Edgar Davids. Die heeft nog nooit iemand naar de mond gepraat en dat zal hij nu ook niet doen. Of hij wel of geen training mag geven, lekker belangrijk.'

De Oer-Feyenoorder kon zich ook niet vinden in de kritiek van Van Gaal op De Kuip en vindt dat het vooral moet gaan over het spel van Oranje. 'Dáár zou het over moeten gaan. Niet over dat Van Gaal zijn enorme selectie en staf niet lekker kwijt kan in de krappe kleedkamer van de Kuip. Hij heeft inmiddels zoveel mensen in zijn slipstream verzameld dat een congreszaal misschien de enige oplossing nog is als hij iedereen wil aankijken tijdens één van zijn praatjes', aldus Van Hanegem.

Louis van Gaal was na afloop van het duel tussen Nederland en Polen (2-2), kritisch op De Kuip. Bekijk het in de onderstaande video terug.

Van Gaal speelt liever niet meer in De Kuip: ‘Allemaal oude troep’
2:21
Van Gaal speelt liever niet meer in De Kuip: ‘Allemaal oude troep’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.