Terug

Volg Vandaag Inside

'Het wordt niet het EK dat we ons allemaal wensen'

'Het wordt niet het EK dat we ons allemaal wensen'

9 nov 2020, 17:21

Directeur Oliver Bierhoff van de Duitse voetbalbond verwacht niet dat bij het Europees kampioenschap komende zomer de stadions vol zullen zitten. "Het wordt vermoedelijk niet het toernooi dat we ons allemaal wensen."

"We moeten ervan uitgaan dat het coronavirus ons het komende jaar nog niet gaat verlaten", vervolgde de bestuurder. "Misschien dat een aantal bezoekers wordt toegelaten, maar heel veel zullen het er nog niet zijn."

Bierhoff is wel optimistisch over het doorgaan van het evenement, dat vanwege de coronacrisis deze zomer met een jaar werd uitgesteld. "We hebben bij de Champions League bijvoorbeeld gezien dat het mogelijk is spelers enige tijd in afzondering te houden en op een veilige manier te laten voetballen."

Er wordt in twaalf verschillende landen gespeeld. De Duitse stad München is een van de speelsteden, net als Amsterdam. Er doen verhalen de ronde dat de UEFA het EK in verband met het virus toch nog in één land wil houden, maar een bevestiging van die optie is er niet. Rusland, dat het laatste wereldkampioenschap organiseerde, zou kandidaat zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.