Terug

Volg Vandaag Inside

'Het was een inhoudsloos lafhartig statement van de KNVB en de internationals'

'Het was een inhoudsloos lafhartig statement van de KNVB en de internationals'

28 mrt 2021, 13:35

Valentijn Driessen laat in zijn column in De Telegraaf weten niet erg onder de indruk te zijn van het statement van de Oranje-internationals voorafgaand aan het duel tegen Letland. De spelers droegen shirts met daarop de tekst Football supports change om aandacht te vragen voor de wantoestanden in Qatar.

Valentijn schrijft over het statement: ''Football supports Change'. Zo zet je de wantoestanden in Qatar wel even op de kaart. Nee, natuurlijk niet. Het was een inhoudsloos lafhartig statement van de KNVB en de internationals.'

'Sterker, het kwam over als een rechtvaardiging om juist naar Qatar te gaan in de veronderstelling dat de aanwezigheid van Oranje in het oliestaatje juist het verschil maakt,' vervolgt de chef voetbal van De Telegraaf. 'Een naïeve gedachte. Niemand zal wakker liggen van het statement. 'Verrassend' kondigde Matthijs de Ligt vooraf de actie van de spelers aan. Verrassend slap en nietszeggend. Bij UEFA en FIFA zullen ze trots zijn op de KNVB.'

'Zo trots, dat de verkiezing van bondsvoorzitter Just Spee in het bestuur van de UEFA volgende maand als opvolger van de scheidende Michael van Praag nog maar een formaliteit zal zijn. Zo’n kleurloos statement verdient in de hoogste kringen van de voetbalbobo’s namelijk een beloning. Oh ja, daar was het natuurlijk om te doen. Van je laten horen zonder iemand tegen de haren in te strijken,' concludeert Valentijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.