Terug

Volg Vandaag Inside

'Het verbaast me dat ik niet eens bij de voorselectie van Oranje zat’

'Het verbaast me dat ik niet eens bij de voorselectie van Oranje zat’

23 aug 2021, 10:45

Marco Bizot is verbaasd dat hij niet eens is opgenomen in de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal. Dat zegt hij in een interview met De Telegraaf. De 30-jarige sluitpost zat afgelopen zomer nog in de EK-selectie van toenmalig trainer Frank de Boer, maar valt bij de nieuwe bondscoach buiten de boot.

Bizot speelde voor het Europees Kampioenschap zijn wedstrijden bij AZ. Doordat Jasper Cillessen vlak voor het begin van het toernooi positief testte op corona werd Bizot bij de selectie gehaald als derde keeper. Na de teleurstellende Europese campagne met Oranje keerde de goalie niet terug bij AZ. Begin augustus maakte de doelman een buitenlandse transfer naar het Franse Stade Brest.

Bizot is ontsteld over het feit dat hij niet eens is opgenomen in de voorselectie van trainer Van Gaal. 'Ik heb net een EK achter de rug, heb een stap naar een hogere competitie gemaakt, heb drie duels gekeept en ben topfit.' Daar komt bij dat eerste keeper Maarten Stekelenburg een punt achter zijn interlandloopbaan heeft gezet.

Van Gaal gaf in de voorselectie de voorkeur aan Justin Bijlow, Joël Drommel, Tim Krul en Remko Pasveer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.