Terug

Volg Vandaag Inside

'Het publiek is terug en scheidsrechters zijn weer angstig om de topclubs te bestraffen'

'Het publiek is terug en scheidsrechters zijn weer angstig om de topclubs te bestraffen'

22 aug 2021, 23:03

Willem van Hanegem heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad gereageerd op enkele arbitrale beslissingen uit de Eredivisie-wedstrijden van afgelopen weekend. De Kromme 'zag nogal wat spelers slaan' en constateert dat scheidsrechters door de aanwezigheid van het publiek weer angstig zijn om de topclubs te bestraffen.

'Ik zag dit weekeinde nogal wat spelers slaan,' begint Van Hanegem. 'Guus Til werd vastgehouden, maar meteen meppen was onzin. Dat kan je wedstrijden schorsing kosten. Davy Klaassen kwam met geel aardig weg tegen FC Twente na zijn tik. En waarom Edson Álvarez die Sadílek op zijn hoofd mocht slaan van Dennis Higler is mij een raadsel.'

De Kromme constateert: 'Het publiek is terug en ik zie dat scheidsrechters weer angstig zijn om de topclubs te bestraffen. Ja, ik weet dat Ajax een uitwedstrijd speelde. Maar ik denk toch dat het in lege stadions makkelijker straffen was, want dit hadden zomaar allemaal rode kaarten kunnen en soms moeten zijn.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.