Terug

Volg Vandaag Inside

'Het Nederlands voetbal heeft weer laten zien waartoe het in staat is'

'Het Nederlands voetbal heeft weer laten zien waartoe het in staat is'

9 mrt 2019, 17:51

Volgens Wim Kieft kwam Ajax slecht uit de winterstop: "Met als dieptepunten de 6-2 nederlaag bij Feyenoord en de wanprestatie in Almelo tegen Heracles. Intern moeten ze met elkaar op de goede knoppen hebben gedrukt, anders is een omslag op zo’n korte termijn niet te realiseren,” zo verklaart Kieft in zijn column in De Telegraaf.

Volgens onze vaste analist (vanaf komend seizoen) heeft het bij Ajax wel een beetje mee heeft gezeten: "Zo ontsnapte Ajax in de KNVB Beker tegen Feyenoord bij twee grote doelkansen voor Larsson en Van Persie. Daarna gaf Feyenoord nooit het idee dat het Ajax in problemen kon brengen.”

Hij vervolgt: "Voor Real Madrid gold hetzelfde. Ajax speelde ook beter dan in Amsterdam toen het de Madrilenen bestreed met het nodige ren- en vliegwerk, volle pressing, veel duels en Real voortdurend onder druk trachtte te zetten om zo de Spanjaarden het voetballen onmogelijk te maken. In Madrid speelde Ajax volwassener, meer vanuit de controle. De ploeg gaf juist bewust ruimte weg aan Real om ruimte te scheppen voor zichzelf in de omschakeling. Geweldig hoe Ajax de gecreëerde ruimte vervolgens wist te benutten en in de omschakeling toesloeg.”

"Het Nederlands voetbal heeft weer laten zien waartoe het in staat is met Oranje tegen Frankrijk en Duitsland en Ajax tegen Bayern München en Benfica", gaat Kieft verder. "Hoeveel veerkracht en talent voorhanden is. Ondanks alle negativiteit blijkt het allemaal niet zo beroerd als is gesuggereerd afgelopen jaren."

Respect uit het buitenland Volgens Wim heeft Ajax ook respect afgedwongen in het buitenland met de overwinning op Real in Bernabéu. "De internationale media, van Marca tot La Gazzetta dello Sport, van BILD tot Daily Mail spraken na Real Madrid - Ajax weer vol bewondering over het Nederlands voetbal."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.