Terug

Volg Vandaag Inside

'Het mag misschien niet, maar we moeten niet doen alsof hier het meest verschrikkelijke ooit is gebeurd'

'Het mag misschien niet, maar we moeten niet doen alsof hier het meest verschrikkelijke ooit is gebeurd'

7 nov 2021, 22:38

Willem van Hanegem heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad teruggeblikt op de afgelopen voetbalweek. Onder andere de zege van Feyenoord, de beslissing van Sneijder om te stoppen met de trainerscursus van de KNVB en het nieuws dat Kuyt en Sneijder verhoord zijn in een onderzoek naar de Haagse godfather Piet S. kwamen aan bod.

'Deze week was wel de week van Cyriel Dessers met drie belangrijke doelpunten,' begint Van Hanegem. 'Goed gedaan, zou ik zeggen. En dat zeg ik ook over Wesley Sneijder, die stopte met de trainerscursus. Iedereen viel over hem heen. Natuurlijk moet hij iets bijleren om trainer of manager te worden, dat weet iedereen. Maar die schriftgeleerden die hem daar iets gingen uitleggen over een oefening in traptechniek, die zoeken gewoon naar zo’n reactie. Je legde Mozart toch ook niet uit hoe hij moest pianospelen?'

'Die Art Langeler had Dirk Kuyt ook al eens op het matje geroepen in Zeist, las ik,' gaat De Kromme verder. 'Art Langeler, de man die PEC er al weken laat uitzien als een soort derdeklasser. Uitgerekend hij moest bij de KNVB jarenlang onze grootste talenten onder handen nemen.'

'Kuyt en Sneijder lagen ook nog onder vuur omdat ze illegaal een gokje hebben gewaagd. Gokken en zeker illegaal in kantines, bij sportclubs en noem het maar op, dat gebeurt sinds jaar en dag. Soms ook met behoorlijke bedragen. Het mag misschien niet, maar we moeten ook niet net doen alsof hier het meest verschrikkelijke ooit is gebeurd,' concludeert Van Hanegem.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.