Terug

Volg Vandaag Inside

'Het lijkt soms wel een kinderspeeltuin waarin ik me begeef'

'Het lijkt soms wel een kinderspeeltuin waarin ik me begeef'

14 apr 2021, 21:57

De overheid maakte vorige week dinsdag bekend dat er deze maand weer voorzichtig publiek naar duels in het betaalde voetbal mag, in het kader van een grootschalige pilot om met gebruik van toegangstesten de samenleving weer te openen. Echter zal het nog even duren voor we in Nederland weer kunnen genieten van kolkende stadions. Een groot gemis voor spelers, trainers en fans, maar ‘een pre voor scheidsrechters’, denkt Hans Kraay jr.

‘Die vinden het nergens meer eng. Die Kroaat Jovanović gaf Wolfsberger drie onterechte penalty’s tegen Feyenoord. Dat had hij in een volle Kuip nooit gedurfd’, meent Kraay jr. in gesprek met Veronica Magazine.

Bas Nijhuis, scheidsrechter én vriend van de show, beaamt dat zijn werk makkelijker is geworden zonder publiek. ’Het zijn net oefenpotjes die ik fluit. Ik heb het zeker veertig procent makkelijker, dan met publiek. Ik heb nooit vrees voor fans, maar zo’n legioen jut spelers wel op als de club met 1-0 achterstaat en daardoor kunnen er op het veld lastige situaties ontstaan.’

Toch geeft de arbiter de voorkeur aan fluiten mét publiek. ‘Ik vind er op deze manier helemaal niks aan, het is echt verschrikkelijk', zegt Nijhuis, die merkt dat spelers na een trap of duw steeds vaker gebruik maken van het feit dat ze nu veel beter verstaanbaar zijn op het veld. ‘Het is soms echt een kleuterklas. Hoe ze nu tekeergaan en om hun mama schreeuwen terwijl er niets aan de hand is. Het lijkt soms een kinderspeeltuin waarin ik me begeef.’

Het complete stuk is te lezen in Veronica Magazine nummer 16. Het tijdschrift ligt vanaf vandaag in de winkel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.