Terug

Volg Vandaag Inside

'Het leek wel of er een magneet in mijn arm zat die de bal aantrok'

'Het leek wel of er een magneet in mijn arm zat die de bal aantrok'

13 apr 2020, 20:29

Als een kind in een snoepwinkel. Zo voelde Matthijs de Ligt zich toen hij vorig jaar zomer voor de eerste keer de kleedkamer instapte bij Juventus, waar onder anderen wereldster Cristiano Ronaldo op hem wachtte. "Na twee maanden kreeg ik het gevoel dat ik wat meer mezelf kon zijn", zei de voormalige Ajacied in een interview op Foot Truck op YouTube waaruit de website Football Italia citeert.

De Ligt erkende dat hij op het veld bij de Italiaanse kampioen ook de nodige aanpassingsproblemen had. "Er waren heel veel ogen op mij gericht. We speelden meer zone-dekking, terwijl ik gewend was om man-tegen-man te verdedigen. Die omschakeling vergde even wat tijd. Ik moest nog beter de situaties inschatten wanneer je voren ging, om druk te zetten, of naar achteren."

De 20-jarige international kreeg in zijn beginfase bij Juventus onder meer ook kritiek wegens een eigen doelpunt en een ongelukkige serie handsballen, ook bij Oranje, waaruit strafschoppen ontstonden. "Het leek wel of er in die periode een magneet zat in mijn arm die de bal aantrok. Het was gewoon domme pech. De mensen bij de club konden het niet geloven. Maar ik raak niet snel uit balans als er iets over mij wordt gezegd. Ik maak me er dan graag met een grap van af."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.