Terug

Volg Vandaag Inside

'Het is voor niemand een geheim dat ik Ziyech een hele goede speler vind'

'Het is voor niemand een geheim dat ik Ziyech een hele goede speler vind'

2 dec 2022, 21:45

Alfred Schreuder lijkt een terugkeer van Hakim Ziyech naar Ajax momenteel uit te sluiten. In gesprek met Voetbal International vertelt Schreuder over zijn mogelijkheden voorin. De trainer van de Amsterdammers is groot fan van de Chelsea-aanvaller, maar heeft ook andere opties op rechts.

'Het is volgens mij voor niemand een geheim dat ik Hakim een hele goede speler vind. Maar we weten ook dat we op die positie met Dusan Tadic en Francisco Conceição twee spelers hebben, die daar goed kunnen spelen", begint Schreuder. "Conceição is nog jong, maar ontwikkelt zich goed. Voor de winterstop vond ik hem nog niet klaar voor een wekelijkse basisplek, dat was ook niet het plan. Hij zou rijpen achter Antony, maar de realiteit is anders gebleken", concludeert de 50-jarige trainer uit Barneveld.

Ook vindt de Ajax-trainer dat Tadic het goed doet aan de rechterzijde. "Natuurlijk is het gemis groot van Antony, maar in de laatste weken hebben we door de rechtsbuitenpositie geen punten laten liggen. Tegen Vitesse speelt Dusan vanaf rechts een prima wedstrijd, hij scoort en geeft de ene na andere assists. In die duels lag het probleem elders, en dat geldt voor meerdere wedstrijden", aldus Schreuder.

Ziyech is momenteel een van de smaakmakers op het WK voetbal in Qatar. Mede door zijn doelpunt eindigde Marokko eerste in de poule met België, Kroatië en Canada.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.