Terug

Volg Vandaag Inside

'Het is verstandig als Eric Gudde niet met de schaal komt'

'Het is verstandig als Eric Gudde niet met de schaal komt'

15 apr 2021, 19:32

Henk de Jong hoopt dat KNVB-directeur Eric Gudde niet de schaal komt uitreiken bij een eventueel kampioenschap van SC Cambuur. Gudde besloot vorig seizoen om de club uit Leeuwarden niet te laten promoveren. Trainer De Jong denkt dat het beter is om een ander te sturen.

Cambuur stond vorig seizoen stijf bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie, maar mocht niet promoveren toen de competities definitief werden stopgezet. De kans is groot dat de Leeuwarders dit jaar alsnog zullen promoveren. 'Voor heel veel mensen is het normaal wat wij hebben gedaan. Dat is het echter niet', vertelt De Jong in gesprek met het AD.

Aankomende vrijdag speelt Cambuur de beslissende wedstrijd tegen Helmond Sport. Bij een overwinning is de club uit Leeuwarden officieus gepromoveerd, omdat de concurrentie dan alleen nog maar in punten gelijk kan komen. De kampioenschaal kan pas later verdiend worden.

De Jong heeft liever niet dat Gudde bij een eventueel kampioenschap aanwezig zal zijn. 'Het is beter dat Gudde niet komt als wij nu de schaal uitgereikt krijgen. Ik heb toen geen toneelstukje opgevoerd, dit is hoe ik ben en ik sta er nog steeds achter. Hij moet niet komen, dat is niet verstandig. Op menselijk gebied bedoel ik dat, verder is het een hele nette man', aldus De Jong.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.